Acasă Gânduri Visuri…destin…încotro?

Visuri…destin…încotro?

119
0
DISTRIBUIȚI

Visuri…destin…încotro?

Încotro te îndrepți tu ca om, poți delibera….poți lua hotărâri singur…sau îți este hărăzit?

Cum hotărăști: ce e bine….ce e rău….cine te ajuta să iei decizia corectă și care este corectă?

Ne punem de foarte multe ori aceasta întrebare, mi – a fost pusă și mie….de nenumărate ori….

Te naști…tu, ca ființă…..aici pe pământ, din dragoste, din dorință, pentru a lumina zilele părinților tăi…pentru a le fi sprijin la bătrânețe, pentru ai bucura în fiecare zi cu prezența ta.

Oare ce decizie iei atunci?
Poți decide din ce familie să faci parte?

Ai început să frecventezi cursurile unei grădinițe, apoi ale unei școli, pe care tu ai ales-o? Nici vorbă. Părinții tăi, sau poate doar unul dintre ei…dar cu acordul celuilalt…Tot așa au fost alese și activitățile extrașcolare…la care la început ai fost dus…poate să te acomodezi…sa îți dai seama tu…ca și copil sau …poate părinții dacă îți face plăcere acea activitate.

Deci….ne trezim…..la liceu, facultate, serviciu…etc…și tot sub îndrumarea celor mari: ,,ca doar noi știm mai bine”, într-un job, la care…nu visai…dar la care mergi zilnic si unde îți desfășori activitatea. E drept trebuie să îți câștigi existența, trebuie să contribui la dezvoltarea societății, trebuie….și visele mele?

Azi…..e mult mai simplu….eu, ca și părinte pot sa urmez anumite cursuri, atât cu copilul meu, cât și individual, unde, pot învăța: cum să fiu în aceași tabără cu copilul meu, sa învăț să îl ascult, sa descoperim împreună visele, țelurile lui, să îl îndrum să ia cea mai bună decizie și să o și accept. Dar oare e hărăzită decizia lui?

Cum aleg totusi?
Ma bazez doar pe intuiție, pe bunul simț, pe cei șapte ani de acasă?
Sau ….cum spunea bunica: ,,Dumnezeu știe ce e bine pentru tine, nu – ți mai face griji”.

Nadia Spatariu

Foto: Pictura – Andrei Branisteanu – Privind in zare