Acasă Ganduri efemere „Viața văzută altfel”

„Viața văzută altfel”

1007
0
DISTRIBUIȚI

    Cred că marea majoritate ne-am întrebat măcar o dată cum şi de ce ne-am născut în familia din care facem parte,în orașul,zona,chiar ţara în care ne-am născut. Fac o glumă şi zic…să fim aproape de părintii noştrii. De fapt răspunsul este simplu. Ne-am născut unde ne-am născut,să putem ajunge cine suntem.
    Toţi venim pe pământ cu un scop bine definit. Trebuie doar sa îl aflăm. Din momentul în care ne-am găsit scopul suntem fericiţi. Unii vin să fie medici, să poată salva vieți,alţii vin arhitecți,să lase ceva în urma lor pentru mult timp,dar sunt şi oameni care au impresia că trec neînsemnați prin viaţă.Despre ei,noi,marea majoritate vreau să vorbim.Nu toţi venim cu scopuri mărețe, la vedere.
    Poate o simplă femeie de serviciu,aproape invizibilă pentru oricine,a venit cu scopul de a naşte o personalitate ce marchează istoria. Poate un agricultor a venit cu scopul de a da lecția umilinței cuiva.
    Mă dau exemplu pe mine. Sunt” fata născută sub piatră”…..locul de naștere a mamei mele de fapt. Locul cel mai frumos din lume pentru mine. Casa era așezată lângă pădure în dreapta,în stânga trecea o apă de munte şi în faţa casei la caţiva metri o imensă piatră albă de calcar. Cu o bunică pe care o cred ca cea mai înțeleaptă persoană pe care am cunoscut-o. Era total diferită de bunicile din ziua de azi.Era credincioasă ,dar nu vorbea despre asta,pentru că despre Dumnezeu nu se vorbește,se crede. Dar în același timp ,mai credea şi în zânele pădurii,a apelor, a pământului. Credea că toate plantele au viată,că
nu merită sa rupem flori şi să tăiem copaci,că simt şi suferă. Că dacă ai suflet curat poţi să ajungi să le vezi. Cu mare drag o ascultam şi târziu,mult mai târziu am rămas mirată că am găsit cărți scrise despre asta. Acum toată lumea vorbește despre elementali, despre toate creaturile care au existat de fapt pentru bunica mea. Mirarea mea a fost maximă.Revin la fetiţa din mine,de atunci. Din tot ce mi-a spus bineînțeles că mi-a rămas în cap că dacă aş fi un suflet bun,aş ajunge să văd tot ce ea îmi povestea şi încercam să fiu bună,blândă,caldă,îngăduitoare cu cine nu poate şi nu înțelege,incercam să fiu
corectă,că poate am şansa să văd!

    Dar mai aveam o bunică. Era o femeie mândră,puternică,care a fost o frumusețe cândva. De acolo am învățat să fiu puternică,dură,să lupt pentru tot ce îmi doresc. Am învățat că dacă îmi doresc mult,însemnă că se v-a întâmpla. Am învățat că nu trebuie să mă las doborâtă de nimic, de nimeni. Am învățat că viaţa nu e ușoară pentru nimeni,decât dacă şi-o face.
    Deci din combinația asta ,m-am format eu. Consider că am fost o norocoasă.Am învățat şi să iubesc oamenii si să fiu puternică. Eu cred că m-am născut unde trebuie să pot să fiu cine sunt. Si cred că mi-am descoperit şi scopul în viaţă,dar asta vă zic poate alta dată.

*Ketter