Acasă Arta de a fi părinți Viața unui copil după divorț

Viața unui copil după divorț

308
0
DISTRIBUIȚI

     Viața unui copil după divorț

   Cei mai afectați, atunci când vine vorba de separarea părinților, sunt în primul rând copiii. Atunci când neînțelegerile din cuplu duc la un divorț, ce trebuie să facem pentru a le fi sprijin copiilor noștri?
   Datele oficiale publicate de Institutul National de Statistica, arată că în ultimii 5 ani  au rezultat din divorțuri 87285 de copii. Este un număr foarte, foarte mare și rata divorțurilor este încă în creștere, dar cel mai important, când ne confrunăm cu o asemenea situație, este să  ținem cont de sentimentele copilului și de cum îl facem să înțeleagă schimbările care se vor petrece în viața lui.
   Metoda ideală, în cazul unui divorț, este când ambii parteneri discută cu copilul, păstrează o relație de prietenie și se implică la fel în creșterea și educarea lui.
Cazul mai puțin fericit este atunci când între parteneri nu există înțelegere și fiindu-le lor greu să găsească un echilibru, celui mic îi va fi și mai greu.
Orice s-ar întâmpla între tine și partener, nu îl blama în fața copilului! Aceasta este primul meu sfat. Poate nu este cel mai bun soț sau nu este cea mai bună soție din lume, dar poate pentru copil este cel mai bun tată sau cea mai bună mamă. Lasă-l să își facă propriile păreri fără a-l face să își judece părintele din punctul tău de vedere! Încurajează-l chiar să aibă o relație cu el pentru că puiul tău are nevoie și de model feminin și de model masculin în viața lui.
   Evident, ca orice separare, perioada de după divorț va fi grea, dar totuși ai răbdare cu copilul tău. Explică-i ce se va întâmpla de acum înainte și petrece mai mult timp cu el pentru că neglijarea lui în această perioadă îi va face mai mult rău.
Nu îl cumpăra cu cadouri! Nu o să compenseze lipsa ta sau a partenerului tău faptul că îi faci toate poftele și îi vei cumpăra ce își dorește.
Specialiștii spun că pentru copiii de până la 2 ani este mai ușor depășirea unui asemenea moment pentru că se pot acomoda mai ușor unor situații noi.
Săptămâna viitoare vom continua discuția și vom vorbi despre prezentarea noului partener.
Dacă ai și tu alte idei sau ai alte păreri, nu ezita să îmi lași un comentariu!

Sursa foto: www.alarabiya.net

Roxana Jibotean