Acasă Stiati ca? Viața la înalțime

Viața la înalțime

506
0
DISTRIBUIȚI

STIAŢI CĂ…
1. …Orice avion trebuie să fie evacuat complet, în caz de urgenţă, în maximum 90 de secunde, pe uşile de pe o singură parte (chiar dacă avionul este plin, cei 500 de pasageri de la bord pot fi coborâţi rapid pe toboganele de evacuare de la cele 5 uşi de pe o singură parte – B777).
2. …Se spune că orice incendiu care izbucneşte la bordul unui avion în zbor, trebuie stins în maximum 2 minute. Dacă nu, acesta nu mai poate fi stins deloc.
3. …Cele mai multe măşti de oxigen (cele care cad din tavan doar în caz de
depresurizare/urgenţă) au oxigen doar pentru 15 minute. Totuşi, 15 minute sunt suficiente pentru ca avionul să coboare la o altitudine de siguranţă unde poţi să respiri liber.
4. …Avionul este unul dintre cele mai „murdare” locuri. Paturile nu sunt niciodată spalate iar aerul din avion este recirculat permanent. Tu şi cei 400 de pasageri respiraţi acelasi aer timp de 15 ore, cât dureaza un zbor.
5. …În cockpit, ferestrele piloţilor se deschid iar aceştia pot folosi, în caz de urgenţă, frânghii de 6 m pe care pot coborî din avion.
6. …Uşile avionului nu se pot deschide în zbor. Dacă stai cu teama că un pasager nebun va merge şi va încerca să deschida uşa în timpul zborului, stai liniştit; cabina este presurizată iar presiunea din avion este mai mare decat presiunea de afară.
7. …Pilotul şi copilotul mănâncă întotdeauna feluri de mâncare diferite, pentru a nu risca să fie otrăviţi sau să facă o toxiinfecţie alimentară.
8. …Cele mai periculoase momente ale zborului sunt primele 3 minute de la decolare şi ultimele 8 minute înainte de aterizare. Atunci au loc cele mai multe accidente aviatice.
9. …Frica de zbor şi de calatoria cu avionul se numeste AVIOFOBIE.
10. …Orice pahar de alcool consumat în avion are efecte de 3 ori mai puternice în timpul
zborului. Aşa că, nu te mira dacă după 2 beri consumate în avion, nu te mai poţi ridica de pe scaun.