Acasă De vorbă cu medicul Sucul de rosii are un efect benefic asupra intregului organism

Sucul de rosii are un efect benefic asupra intregului organism

55
0
DISTRIBUIȚI

Nu mai e mult si vine primavara, cu arsenalul ei intreg de produse alimentare prietene sanatatii si unei greutati optime! Dar pana atunci, sa cautam in pivnita ce mai avem stocat.
Unii dintre noi au avut grija sa pastreze in “arsenal” suc de rosii. Si nu este lipsit de importanta acest fapt pentru ca cercetarile ne dau doar vesti bune atunci cand vine vorba de efectele benefice ale sucului de rosii:
– sursa de vitamine, minerale, antioxidanti ( importantul si mediatizatul licopen, de exemplu )
– o cana aduce aport de vitamina C ( aproape necesarul zilnic ), vitamina A, K, B1, B3, B6, B9, cupru, magneziu, potasiu, mangan
– este o piesa importanta atunci cand vorbim de preventie, totul este sa stim cand sa inseram in alimentatie si pentru cat timp o astfel de minunte pentru sanatate https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4931623/
– In anumite doze si combinat cu alte masuri de modificare a stilului de viata ( exercitii fizice mai précis ), poate sa determine scaderea nivelului seric de 8-oxod-G, marker important al afectarii AND de catre radicalii liberi ( un nivel inalt al radicalilor liberi poate sa fie asociat cu aparitia cancerului de san, bolilor cardiace, etc. )
– Avand un efect benefic asupra intregului organism, poate sa reprezinte un aliat important in dezideratul de a atinge greutatea dorita ( o cana nu are mai mult de 50 calorii )
Provenienta sucului de rosii este importanta deoarece exista surse ce livreaza un suc de rosii cu adios important de sare si chiar zahar, lucru ce nu vine in ajutorul consumatorilor.
Deasemenea, persoanele cu boala de reflux gastro-esofagian este bines a caute alte produse complexe si benefice pentru sanatate atunci cand vor sa scada in greutate pentru ca sucul de rosii ar putea, dimpotriva, sa le precipite aparitia simpomelor digestive.

Dr. Carmen Craciun, MF, Consilier dezvoltare personala
– Program Echilibrare Ponderala-
sursa foto: google.ro