Acasă De vorbă cu medicul Pur. Si simplu!

Pur. Si simplu!

69
0
DISTRIBUIȚI

Pur. Si simplu!
Asa se poate sintetiza modul prin care tu, persoana cu cateva kilograme in plus, alegi sa iti dedici timp scaderii in greutate. Pentru inceput nici macar nu iti recomand sa reduci portiile. Doar sa iti dedici timp meselor principale ale zilei. Cum? Pur si simplu!
Esti copil de gradinita… toata lumea in jur se grabeste sa mearga la serviciu si tu, da, tu, trebuie sa ajungi la fix la gradinita. Asa ca toata lumea se grabeste, inclusiv tu, asta daca nu cumva plangi 10-15 minute refuzand mancarea.:)
Dar nu-I nimic, vei creste si vei merge la scoala. Acolo iar esti contra cronometru si vei manca nu in functie de bioritmul tau, ci in functie de orarul aglomerat de la scoala. Si ajungi acasa, mananci pe fuga sa ajungi la ore sau sa iti faci lectiile pentru ca nu-i asa, trebuie sa ramai in cursa pentru urmatoarea etapa care este liceul. Aveai senzatia ca atunci vei avea mai mult timp?:)
Eeeei, dar lasa! O sa vina facultatea! Si in locul libertatii mult sperate realizezi destul de rapid ca: orarul este foarte incarcat ( uneori de la 8 la 20 ) poate cu o ora doua pauza intre cursuri cand poate ai de ajuns de la o locatie la alta si mananci eventual grabit un sandwich. Ajuns acasa sau la camin vei manca tot in graba pentru ca maine vei avea test din ce s-a predat azi. Si daca mai faci si o noapte alba, in principiu ti-ai cam dat metabolismul peste cap iar predispozitia spre stocare a alimentelor ingurgitate este una amplificata. Mult amplificata.
Las, ca trece! O sa ma angajez si o sa am timp pentru mine!:) Nimic mai fals! Sau, ma rog, depinde de domeniu. Nu vreau sa va dau exemplu celor ce ajung sa manance la volan:), atenti fiind la trafic sau gasesc in timpul zilei doar 5-10 minute pentru a manca.
Dar nu-I nimic, la pensie o sa fie altceva!:)
Pentru cei care o mai prind…
Pana una alta, castigul raportat la pierderi este unul derizoriu. Oamenilor li se cuvine sa faci eforturi, sa lasi din timpul dedicat tie “doar” ca sa ii ajuti cu ceva, sa rezolvi ceva, etc.
Daca veti decide sa va dedicati suficient timp meselor, sa va bucurati de momentul de liniste sau de socializare, veti vedea ca automat senzatia de satietate va apare dupa ingestia unei cantitati mai mici de alimente. In timp, or sa scada si portiile. Cu efecte vizibile.
Succes!
Dr. Carmen Craciun, MF,
Consilier dezvoltare personala

sursa foto: kena.com