Acasă Gânduri O călătorie nu începe niciodată usor

O călătorie nu începe niciodată usor

367
0
DISTRIBUIȚI

O călătorie nu începe niciodată usor.

Ne încearcă tot felul de emoții: entuziasm, frica și gânduri “Oare sa pornesc? Oare sa mai stau?” și ducem o mica lupta înăuntrul nostru.
Întrebarea este “Cine câștigă?”.
Câștigă acel EU care vrea sa zică “Da! Hai sa pornim!”, care vrea sa înfrunte provocările care îl așteaptă, care vrea sa primească ce are viata de oferit, mai bine spus, eroul din noi… sau oare câștigă acel eu căruia îi e frică ca lucrurile s-ar putea sa meargă prost, acel eu care nu știe dacă va ieși mai bun, mai înțelept la finalul călătoriei?
Desigur, lucrurile pot merge în ambele sensuri și nici o călătorie nu e lipsita de primejdii. Ce e important totuși de știut e faptul ca depinde de noi cum se leagă povestea, depinde de noi cum gestionam situațiile care se ivesc.
Nu putem sa schimbam situațiile dar putem schimba modul în care reacționam la ele.
Știm cu toții cum arata chemarea în călătorie, simțim cu tot corpul nostru când ni se ivește ocazia de a ne auto-depăși. Putem ezita, putem lasă fricile, dubiile, confortul sa ne domine și sa nu facem nimic.
Sau…
Putem sa lăsăm justificările care ne îndeamnă sa zicem “Nu” călătoriei eroului, sa spună ce au de spus și apoi, să decidem să facem primul pas în drumul nostru, apoi al doilea pas, al treilea… Să facem pașii în calitate de erou al vieții noastre. Să lăsăm povestea sa se desfășoare, să întâmpinăm toate aventurile, toate provocările așa cum se ivesc și să profităm la maxim de ele și ce au să ne ofere.
Fiecare din noi are un erou dornic sa iasă la iveala.
Tu pe cine ai decis sa lași sa câștige?
Nu contează vârsta sau experiența, ci doar dorința sinceră de a face ceva pentru a trăi mai bine și de a ajuta și pe alții.

Nadia Spatariu