Acasă Arta de a fi părinți Implicarea în viața copilului a noului tău partener

Implicarea în viața copilului a noului tău partener

  În articolul de săptămâna trecută v-am vorbit despre viața copilului după divorțul părinților, iar astăzi vom vorbi despre prezentarea noului partener.

884
0
DISTRIBUIȚI

Implicarea în viața copilului a noului tău partener

  În articolul de săptămâna trecută v-am vorbit despre viața copilului după divorțul părinților, iar astăzi vom vorbi despre prezentarea noului partener.
De cele mai multe ori când cuplul se desparte, apare în viața fiecăruia o altă persoană.
În ceea ce privește momentul în care implici noul partener în viața celui mic, ideal ar fi să se întâmple acest lucru doar în momentul în care tu ești sigur că acesta va fi în viața ta pe termen lung.
  Sfatul meu este ca aceștia să se cunoască atunci când aveți deja o relație de lungă durată, bineînțeles când își dorește și el, dar și mai ales când copilul este pregătit să te vadă lângă o altă persoană, nu cu părintele lui, așa cum era obișnuit.
Dacă noul partener nu vrea să îl cunoască pe copilului tău, atunci nu este persoana potrivită cu care să începi o viață de familie! Dacă nu este pregătit și mai are nevoie de timp, este de înțeles, dar dacă acest refuz este pe termen lung, atunci poate nu e chiar cel mai potrivit partener.
  Lasă ca întâlnirea lor să decurgă de la sine și să se obișnuiască amandoi cu noua situație, nu forța lucrurile!
Lasă-l pe copil să reacționeze așa cum simte și nu îl obliga să facă lucruri pe care nu le simte doar pentru a face impresie bună!
Întâlnirea dintre cei doi ar fi bine să fie într-un cadru liniștit, nu cu foarte multă lume în jur care să îl agite pe cel mic. Dacă tu ai avut timp să treci peste despărțirea de fostul tău partener, pentru copil e mai greu să se obișnuiască cu toate schimbările care vin ca o avalanșă în viața lui și are nevoie de mai mult timp decât tine… până la urmă nu el a fost cel care a decis despărțirea părinților lui, el a fost doar pus în fața faptului împlinit, așa că are nevoie de timp pentru a se acomoda noii situații.
  Orice schimbare care apare în viata celui mic trebuie discutată înainte cu el pentru a nu-l lua prin surprindere, evident asta nu înseamnă ca discuțiile dintre părinți să fie în fața lui, ci trebuie o discutie la nivelul lui de înțelegere.
Nu îți manifesta afecțiunea excesiv față de noul partener în fața copilului pentru că acesta se va putea simți neglijat și evident va respinge “intrusul” din viețile voastre care (crede el) îi va lua locul în inima ta.
  Petreceți timp împreună, făcând lucruri care îi fac plăcere copilului, pentru că neglijându-l pe cel mic în favoarea noului personaj din viața ta, riști să îl faci să se simtă exclus și să refuze orice om care îi poate lua părintele de lângă el.
Dacă sunt implicați și copiii celui cu care vrei să îți refaci viața încearcă să te gândești și la aceștia și nu îl pune pe primul plan doar pe puiul tău, așa cum e normal să ai tendința!
E greu să creezi o legătură bună și între frații buni, dacă faci diferențe între ei, cu atât va fi mai greu între frații vitregi.
  Am văzut părinți vitregi care au crescut copiii mult mai bine decât au făcut-o proprii lor părinți și am văzut copii care își iubesc mai mult părinții vitregi decât pe cei care le-au dat viață pentru că aceștia din urmă nu și-au dat interesul nici măcar jumătate.
Până la urmă părinte e cel care crește un copil și îl ajută să devină om, nu cel care chiar dacă i-a dat viață nu s-a preocupat de soarta lui. Pe termen lung copilul va refuza orice fel de relație cu părintele care l-a neglijat atunci când avea nevoie de el.
  Este important ca tu să încurajezi mentinerea unei relații bune dintre copil și celălat părinte. Am scris mai multe sfaturi aici: https://www.cugir-media.ro/viata-unui-copil-dupa-divort/
Sper că a fost un articol care să vă ajute și să vă fie de folos! Vă mulțumesc pentru toate mesajele și pentru ideile de articole și, pe rând, voi încerca să scriu despre toate!

Sursa foto: www.flickr.com