Acasă Fragmente de viata „Fragmente de viață” ep. 4 „Să fii fidel”

„Fragmente de viață” ep. 4 „Să fii fidel”

269
0
DISTRIBUIȚI

Să fii fidel este mai mult decât să-i ții mâinile. Este mai mult decât să dormi cu ea, să o săruți doar pe ea, să o iubești doar pe ea.
Să fii fidel înseamnă să îți ștergi contul de pe Twiter și alte aplicații de dating, pentru că nu mai ai nevoie de ele. Pentru că nu trebuie să mai cauți cu cine să îți petreci seara sau cu cine să faci sex. Pentru că ești fericit alături de femeia pe care o ai alături și niciodată nu te-ai fi gândit să o înșeli.
Să fii fidel înseamnă să încetezi orice flirt. Înseamnă să-i spui fetei care ți-a făcut cu ochiul să ești ocupat. Să o faci să înțeleagă că nu te interesează, în loc să o duci în eroare.
Să fii fidel înseamnă că nu îți scoți verigheta pentru ca lumea să știe care este statutul tău. Să nu încerci să pari un burlac pentru a capta atenția femeilor din jur.
Să fii sincer înseamnă să recunoști că te-ai întâlnit cu fosta sau că o femeie a cerut numărul tău.
Înseamnă să fii deschis, chiar dacă ai ajuns într-o situație neplăcută, pentru că ești sigur: femeia de lângă tine trebuie să știe ce s-a întâmplat cu adevărat.
Să fii fidel înseamnă să știi ce o deranjează pe iubita ta, care sunt limitele peste care ea nu vrea ca să treci, iar tu să respecți aceste limite.
Poți să scrii oricui. Poți să dai like pozelor din Instagram. Poți să ai prietene de sex opus. Însă dacă vei ascunde mesajele de partenera ta, știind că ei nu îi va plăcea că discuți cu o altă fată, dacă lași comentarii cu tentă sexuală unor fete necunoscute – este incorect.
Tehnic vorbind nu este vorba de trădare/înșelare, însă ești la un pas să faci asta. E destul ca iubita ta să înceapă să-și facă griji. Destul de aproape să o faci să sufere: pe femeia care te iubește atât de mult.
Să fii fidel înseamnă mai mult decât să nu permiți unui alt om să intre în patul tău. Asta
înseamnă să nu lași pe altcineva în inima ta.
Să fii fidel înseamnă că ai decis că iubirea ta pentru această femeie este mai importantă decât dorința de a fi cu altcineva. Înseamnă că ai găsit persoana alături de care vrei să îți petreci tot restul vieții și nu te vei trăda pe tine însuși.
Isus a spus: „Cine priveşte insistent o femeie în aşa fel încât s-o poftească a şi comis adulter cu ea în inima lui“ (Matei 5:28)
Pentru a avea o căsnicie reuşită, ambii parteneri trebuie să-şi acorde „devoţiune exclusivă“ (Cântarea cântărilor 8:6; Proverbele 5:15–18). Dar ce înseamnă aceasta? Deşi e normal să ai prieteni de ambele sexe, partenerul conjugal trebuie să fie principala persoană care să se bucure de timpul, de atenţia şi de afecţiunea ta. Dacă printr-o relaţie cu cineva ajungi să îţi privezi partenerul de aceste lucruri, care i se cuvin de drept, îi eşti practic infidel, chiar dacă nu ai relaţii sexuale extraconjugale.*
Dacă eşti prieten apropiat cu cineva de sex opus, întreabă-te: „Mă apăr când cineva îmi pune întrebări cu privire la această relaţie? Încerc să o ţin secretă? M-aş simţi stânjenit dacă partenerul meu de căsătorie ar auzi conversaţiile noastre? Cum m-aş simţi dacă partenerul meu conjugal ar avea o astfel de “prietenie”?“
Să fii fidel nu înseamnă ca eşti prost – înseamnă că eşti suficient de matur să ştii să apreciezi ce ai!
Diferenţa dintre loialitate şi fidelitate: în două cuvinte ele au în comun mai multe lucruri.
Fidelitatea se referă la iubire, loialitatea la ceea ce este corect. Fidelitatea are legatură cu
promisiuni, loialitatea cu acorduri. Sunt calităţi de oameni maturi. Sunt necesare pentru ca o relaţie să dureze.Sunt ca nişte diamante în aceste timpuri când oamenii au uitat de valori, când oamenii au devenit lipsiţi de culoare şi de sentimente…

 

*L.G.