Acasă Fragmente de viata „Fragmente de viață” ep. 24 – „Să mă ierți, iubitule!!!”

„Fragmente de viață” ep. 24 – „Să mă ierți, iubitule!!!”

216
0
DISTRIBUIȚI

             Să mă ierți, iubitule!!!

   Să mă ierți, iubitule, că nu te pot împărți cu altele, chiar dacă spui că sunt doar “prietenele” tale!Iartă-mă că țin la tine după doar câteva momente intime, în care am căutat cu însetare dragoste, atenție, gingășie, în fuga de singurătate. Ai râs cu mine/de mine, a fost veselie în camera noastră, asta e important! Ce gândești cu adevărat numai tu poți știi. Îți simt sufletul bun ce îți încălzește privirea. Știu că dacă mă vei observa îndrăgostită, vei încerca să te desprinzi încet, încet din jocul nostru…
   Să mă ierți că te-am iertat prima dată. M-am gândit că oamenii greșesc, m-am gândit, în prostia mea, că dacă te vor înapoi poate chiar își doresc. Nu știu cum am calculat-o și pe asta.
   Să mă ierți și că am crezut că oamenii înteligenți pot duce relații sincere și m-am încăpățânat să cred că poți. Mi-am dat seama, apoi, că mecanica cuantică și teoria relativității n-au legătură cu inteligența emoțională. Îmi vorbeai frumos despre ele, dar eu prefer iubirea să îmi fie arătată, nu vorbită.
   Să mă ierți că am crezut în singura promisiune pe care ai făcut-o și anume că vei fi sincer. Să mă ierți că ți-am lăsat intimitatea în pace, să mă ierți că nu ți-am pus stăpânire pe telefon și toate cele, m-am gândit că nu mi se cuvine. Să mă ierți că ți-am lăsat spațiu, să mă ierți că nu te-am terorizat cu întrebări.
   Să nu mă subestimezi, iubitule… Fii înțelept, drag bărbat! Nu lua femeile în batjocură că tu ai de pierdut când, de fapt, te înșeli crezând că ele au pierdut ceva. Fii domn, doar așa vei fi respectat și plăcut, dar mai întâi de asta, fii om. Nu lua ce-ți zic, ca pe un avertisment, ci ca pe un sfat dat unui prieten drag. Călcând pe suflete, cum îți place să crezi, dezamăgești și decazi, așa nu vei afla niciodată acel lucru… Ce anume?! Că ești important pentru mine…
   Și să mă mai ierți și că nu sunt manta de vreme rea, să aștept să-ți dai seama cum ți-o fi mai bine, cu mine sau cu ea. Chiar te rog să mă ierți, am încercat, dar nu pot să fiu proastă.
   Nu te cunosc decât puțin și sunt nesigură de tot ceea ce ne leagă. Normal! Tu nu mi-ai dat de înțeles că vrei să fim împreună mai mult decât… fără complicații, dar până când?    Nu știu!
Oricum, încă te mai văd un bărbat minunat, ce vorbește cu responsabilitate față de momentele petrecute împreună. Acest lucru îl văd de o sensibilitate de care nu te credeam capabil având în vedere viața ta amoroasă.
   Să mă ierți iubitule, că ți-am fost iubită, că ți-am fost amantă, să mă ierți că poate n-am ales hainele potrivite ca să te seduc, să mă ierți și că nu sunt model, să mă ierți că nu sunt perfectă.
   Să-mi fie cu iertare iubitule, dar nu cred că sunt potrivită pentru tine.
Asta nu e totul! Trebuie să îți mai dezvălui că sunt o dezechilibrată sentimental, am nevoie de afecțiune și grijă evidentă. Ăsta e adevărul! Orice ființă umană are nevoie de aceste ingrediente.
   Îmi este greu să mă consider așa în fața ta, de teamă că ai să o iei la fugă, dar trebuie să mi-o recunosc măcar mie și nu mă judeca! Sunt sigură că toți am trecut prin aceste momente, inclusiv tu! Mă atașez emoțional și mă urăsc pentru acestă slăbiciune, răbufnesc când îmi dau seama că iar m-am complicat.
   Să mă ierți și când voi ajunge să fiu și când, probabil, voi fi perfectă pentru altul. Să mă ierți că voi avea dreptate și îți vei da seama, să mă ierți când vei vrea să îl înșel cu tine și nu voi putea, să mă ierți că nu îți voi putea întoarce timpul, atunci când vei înțelege și să mă ierți și dacă nu înțelegi acum.
   Să mă ierți că am avut lucruri de spus, să mă ierți că am îndrăznit să îți spun…

*L.G.