Acasă Fragmente de viata „Fragmente de viață” ep. 23 – „Bărbații întodeauna se întorc”

„Fragmente de viață” ep. 23 – „Bărbații întodeauna se întorc”

424
0
DISTRIBUIȚI

   Bărbații întotdeauna se întorc. Pleacă, petrec sau suferă în tăcere, analizează tot,
compară relațiile avute înainte, își amintesc, stau cu poza ei în dormitor, vorbesc cu prietenii ei, merg în călătorie undeva departe, să uite. Apoi se întorc. E peste puterile unui bărbat să rupă din el și să trăiască cu asta toată viața. Să vadă cât este de fericită și că nu e așa fericită lângă el. Să o vadă de mână cu altul. Să știe că nimic nu va mai fi la fel.     Bărbații se întorc pentru că în viață iubesc de prea puține ori. Iar atunci când nu iubesc, nu pot simula, ca femeile. Așa că se întorc la cea pe care au iubit-o cel mai mult. Se întorc la fericirea care au trăit-o alături de ea. La viitorul pe care și l-au imaginat alături de ea.       Se întorc și se regăsesc.
Bărbatul care iubeşte şi pleacă, se va întoarce. Bărbaţii nu pot renunţa la ceea ce iubesc
pentru că lor, în general, nu le place să renunţe. Continuă să lupte pentru ceea ce este al lor sau vor să fie al lor pentru totdeauna. Bărbaţii se întorc atunci când iubesc pentru că pleacă doar cu trupul, nu şi cu sufletul.
   Bărbații obișnuiesc să se întoarcă la fostele, uneori la cea care trebuie și de cele mai
multe ori la cea care apucă sau la cea care răspunde afirmativ chemării sale. Vor să-și
demonstreze că oricând o fostă îi va cădea în brațe. Fie pentru o noapte, fie pentru mai multe.
   Le mai crește și lor stima de sine.
Cu siguranță te-ai întrebat de ce mai pleacă dacă tot se va întoarce?! Pleacă pentru că
se sperie și are nevoie de timp să se acomodeze cu ideea că va exista cineva care îi va sufla în ceafă prea des și îi va fura din libertate. Libertate e cuvântul magic să știți ;).
   Decât să te bucuri că s-a întors, ar trebui să te întrebi de ce s-a întors și dacă ești fosta
care trebuie sau doar o viitoare fostă ce a căzut în brațele lui pentru a doua, treia, a suta oară?
   După ce i-ai aruncat cele mai jalnice cuvinte din lume și i-ai demonstrat cât de doamnă
nu ești, acum te alinți în brațele lui și ai impresia că ești cea mai bună și de asta s-a întors la tine? Hai să ne mai gândim un pic?!
  Uneori, fosta care trebuie alege pe altul, pentru că îi pasă mai mult de ea, decât de un
fost nehotărât, pentru că preferă stabilitate și libertate, pentru că alege respectul și liniștea.
   Femeile pentru totdeauna pleacă. Suferă, plâng, își aduc aminte, trăiesc momente,
păstrează în suflet o bucată din el, dar nu se întorc. Pleacă din viața lui, nu și din sufletul, inima sau amintirile lui. Dar totuși pleacă. Pentru o femeie e prea simplu un iartă-mă și prea complicat o continuare a unei agonii. O femeie nu-și va permite să fie doar un trofeu în patul unui bărbat.
   Și mai ales să fie alături doar când lui îi este prea greu sau prea bine. Ea va dori să plece cu tot ce a venit. Cu tot ce a investit în această relație. Femeile pleacă pentru că nu mai pot, pentru că nu mai văd un viitor, pentru că pur și simplu s-au săturat să lupte. Nu se întorc, pentru că înțeleg că totul s-ar repeta cu exactitate. Pentru că vor să fie libere.       Să iubească din nou, dar diferit.
 Pleacă și lasă loc unei viitoare iubiri.
   Dar femeia care a plecat, deşi iubeşte, nu se va întoarce. Femeia nu pleacă doar cu
trupul, îşi tărăşte după ea şi sufletul. Cea care se întoarce nu a plecat de fapt niciodată.
Uneori fostul trebuie să rămână fost și uneori e bine să încetăm să lingem acolo unde am
scuipat.
   Nu toți oamenii vin în viața ta ca să rămână pentru totdeauna, așa cum nici tu nu vei fi în viața altor oameni mai mult decât e necesar. Unele momente pot fi trăite cu adevărat doar lângă cineva și apoi acel cineva pleacă. De asta și sunt momente. Apoi vin alte emoții, apoi apar alți oameni. Apoi tu dispari din viața altora. Uneori tot ce contează e să-ți joci rolul și alții să joace același rol în lumea ta. Atunci când el îți spune că nu te mai vrea alături și iese pe ușa din spate, lasă-l să plece. Înseamnă că nu a fost bun decât pentru niște săruturi și vorbe goale. Sau pur și simplu nu v-ați potrivit. În schimb poate te-a învățat ceva, poate ți-a oferit un moment de neuitat.
   Poate că tu nu vei mai fi la fel. Poate că el va regreta. Toate astea nu vor conta. Rolul lui va fi jucat.Viața mereu le pune pe toate la locul potrivit. Ce nu merge bine, e experiență. Ce merge bine, e fericire. Așa și cu oamenii: cei alături de care te simți prost, îi lași să plece și cei lângă care ești fericit îi păstrezi. Dar niciodată să nu judeci un om pentru venirea sau plecarea lui. Așa a fost să fie. Așa a fost rolul lui.

*L.G.