Acasă Fragmente de viata „Fragmente de viață” ep. 21 – „Cine te vrea te caută”

„Fragmente de viață” ep. 21 – „Cine te vrea te caută”

1030
0
DISTRIBUIȚI

   Serile trecute am urmărit filmul “He’s Just Not That Into You” care m-a şi inspirat să scriu acest articol, un film din care fiecare avem câte ceva de învăţat. Filmul explică comportamentul simplu al bărbatului, cu semnalele evidente ale lor, pe care femeile se încăpățânează la nesfârșit să le interpreteze…greșit…
   Întotdeauna a fost aşa şi aşa va rămâne : cine te vrea, te caută !
Degeaba aştepţi tu marea cu sarea de la cineva. Degeaba ai pretenţii de la cineva. Dacă nu există interes, indiferent de persoana sau locul de la care ai aşteptări, iţi pierzi timpul !
   Concluzia : degeaba aştepţi un semn de viaţă de la persoane care nu se deranjează. Interesul este zero !
   Cineva înțelept mi-a spus cândva că, dacă un băiat vrea o fată, o va avea, orice ar fi.
Mai toate femeile se mint singure când vine vorba de barbaţi. Fie pentru că sunt naive, fie
visătoare, fie credule, fie inocente, nici măcar nu contează – toate o fac. Foarte greu înteleg că, dacă un barbat te vrea, va face orice să fie cu tine. Nimic nu ii stă în cale când s-a îndragostit – schimbă avioane, pierde nopţile, îşi dă programul peste cap, renunţă la ieşirile la bere cu băieţii.
Când cineva te vrea găseşte întotdeauna o cale de a ajunge la tine. Când un domn te doreşte, nu va înceta să te caute şi să facă orice pentru a fi a lui. E atât de simplu: fie i-ai picat cu tronc şi îşi ascute toate armele pentru a te cuceri; fie nu îl interesezi.
   Dacă un tip nu te sună, înseamnă că nu vrea.
– Serios?
– Da.
– Întotdeauna?
– Da, întotdeauna. Știi cum e să dai o țeapă, da? Am dat și eu, fac asta foarte des, chiar dacă sunt femeie. Crede-mă, dacă un tip te tratează de parcă n-ar da nici doi bani pe tine, înseamnă că, într-adevăr, nu dă nici doi bani pe tine.
   Dacă un tip îți dă numărul lui de telefon în loc să ți-l ceară pe al tău, nu îl interesezi. Dacă un tip vrea să te vadă, crede-mă, te va vedea.
   Eu credeam că mie nu mi-a dat nimeni papucii. Dar, analizând mai bine am realizat că lucrurile nu stau chiar aşa. Şi ei mi-au dat mie papucii. Dar ei o fac atât de abil, atât de șmecher, încât crezi că a fost ideea ta.
   Da, ne spun minciuni frumoase. “Nu vreau să stau în calea ta”. Sau… “Tu ești perfectă, eu trebuie să mă schimb”. Sau… “Mă gândesc numai la fericirea ta”. Sau “Nu te merit”…
Asta e preferata mea. Știi care-mi place mie cel mai mult? “Cât îl invidiez pe cel care se va căsători cu tine!”. Păi, trebuia să fii tu…. Eu așa credeam. Așa că trebuie să știi. Cum auzi așa ceva, fugi la magazine și ia-ți niște calmante și înghețată, pentru că ți-a dat papucii.
  Bărbaţii nu au pase când vor sa fie singuri, nu au perioade când analizează cum e viaţa, nu le e teamă de ce va zice unul şi celalalt. Bărbaţii au în schimb un lung şir de scuze pentru a-ţi explica că nu te vor, pe care fie le crezi, fie le ignori, te amuzi, te bucuri de moment, dar conştientizezi că nu va urma nimic serios. Partea proastă este că sunt prea puţini cei care au curaj să o spună atât de radical, verde în faţă.
  Şi atunci, poate reţii şi conştientizezi, draga mea, că: bărbaţii nu au temeri, dar au tot felul de scuze pentru a scăpa mai uşor de o confruntare directă, de probleme, de discuţii, de istericale, de crize, de situaţii inconfortabile, de complicaţii!
   Aşa că să ţinem minte: cine te vrea, te caută şi cine te dorește, te acceptă aşa cum eşti. 😉

*L.G.