Acasă Fragmente de viata „Fragmente de viață” ep. 18 „Dacă trebuie să alegi”

„Fragmente de viață” ep. 18 „Dacă trebuie să alegi”

203
0
DISTRIBUIȚI

„Dacă trebuie să alegi”

   Dacă trebuie să alegi între doi bărbați, alege-l pe al doilea. Pentru că dacă l-ai fi iubit pe primul, nu ar mai fi apărut celălalt.
   O femeie nu ar trebui să se gândească prea mult atunci când e nevoită să aleagă între ce a fost și ce este. Până și alegerea, odată ce există, demonstrează că nu are rost să te reții acolo unde de fiecare dată încerci să te întrebi dacă este locul tău sau nu. Dacă acel bărbat este al tău sau nu este. Dacă toate eforturile se merită sau nu se merită. Acest ”dacă” ucide, pune la îndoială și în cele din urmă desparte. Da, femeile luptă până la ultima șansă și uneori și dincolo de ea. O femeie care iubește va suporta lipsa de respect sau de calmitate sau de încredere la un bărbat.
   Dar toate astea până când nu i se oferă posibilitatea să compare sau să aleagă. Atunci va fi prea târziu pentru cineva. Dacă după zile sau ani buni de regăsire alături de un bărbat incapabil să țină alături o femeie fericită apare altul sincer și gata să o iubească așa cum este ea, crezi că o femeie nu se va gândi cel puțin alături de cine îi va fi mai bine? Uneori copiii sau deprinderea sau dragostea chiar nu sunt suficiente. Uneori trebuie să alegi. Cu inima. Definitiv.
   Dacă trebuie să alegi între doi bărbați, alege-l pe al doilea. Cel puțin așa vei ști că primul nu a reușit să te păstreze. Alege pe acel care te-a făcut să te îndoiești în sens direct de ce ai. Alege pe acel care ți-a confirmat că ceva nu e bine și a venit cu partea lui de frumos.
   Dar, dacă vreodată va trebui să alegi între mine și oricine altcineva, nu mă alege pe mine. Bărbatul de lângă mine nu va trebui să aleagă. Bărbatul de lângă mine va ști de ce sunt lângă el, va ști de ce sunt capabilă și va rezona cu mine.
   Când am ales să mă opresc într-un loc, am făcut-o pentru că am văzut în bărbatul ăla o
scânteie. Dacă aleg să îmi continui drumul este pentru că probabil momentele de fericire alături de acel bărbatul nu compensează momentele de nefericire. Dacă aleg să îmi continui drumul este pentru că bărbatul meu nu a înțeles că l-am pus pe el înaintea mea cu fiecare compromis pe care l-am făcut, nu a înțeles că uneori l-am protejat pe el pentru că am simțit că eram mai puternică decât era el în acel moment, nu a înțeles că dragostea mea pentru el a venit ca o alegere pe care am făcut-o clipă de clipă și nu a înțeles că toate astea nu îi sunt oferite pentru că i se cuvin.
   Dacă vezi un bărbat lângă mine, înseamnă că am ales să îl iubesc cu calități și defecte,
înseamnă că am încredere în el, înseamnă că i-am văzut și îngerii dar și demonii ascunși în colțurile întunecate ale sufletului lui.
   Eu nu trebuie să demonstrez nimănui nimic. Îmi este suficient să mă cunosc pe mine însămi și să îmi cunosc fiecare centimetru pătrat al sufletului meu. Îmi cunosc calitățile și defectele. Nu caut o relație de-o lună, de-un an sau de zece. Caut relația care mi se va întipări în fiecare particulă a sufletului, caut relația în care amândoi ne vom dezvolta și vom deveni mai buni împreună, având în permanență grijă unul față de celălalt. Bărbatul de lângă mine nu va fi jumătatea mea, pentru că sunt completă. Nici eu nu voi fi jumătatea lui, pentru că și el este complet. Bărbatul de lângă mine va fi echilibrul meu, ne vom completa și susține reciproc.
   Așa că, dacă te întrebi ce să alegi între mine și orice altceva, nu mă alege pe mine.               Sufletul meu pereche nu se va întreba ce să aleagă.

*L.G.