Acasă Fragmente de viata „Fragmente de viață” ep. 16 „Nu voi fi amanta nimănui”

„Fragmente de viață” ep. 16 „Nu voi fi amanta nimănui”

760
0
DISTRIBUIȚI

    L-am întâlnit pe bărbatul vieţii mele şi apoi… am aflat că nu e singur. Şi cum, când eşti
îndragostită nu gândeşti prea limpede, m-am trezit implicată într-o relaţie frumoasă cu un bărbat care mai are o relaţie frumoasă.
    Din experienţa de viaţă, din poveştile oamenilor, din articolele citite ştiu că bărbaţii înșeală când nu se simt bine alături de o femeie, fie ea soție, amantă sau prietenă. Înșeală când nu primesc ceea ce oferă. Înșeală de plictiseală sau din dorința de a gusta ceva nou. Înșeală ca să vadă cum e asta. Dar cel mai mult înșeală când nu iubesc. Atunci nu vor conta anii sau ce au construit până la acel moment. Bărbații se vor lăsa iubiți de alta pentru că nu vor crede în ceea ce au alături.
    Dar eu, pentru că mă respect pe mine ca femeie, am ales că nu voi fi amanta nimănui pentru că şi eu la rândul meu aş suferi dacă aş fi trădată. Nu aş putea să provoc durere unei femei care oferă poate ce are mai bun omului pe care îl iubeşte, iar el o minte uşor fără să aibă regrete sau mustrări de conştiinţă.
    Nu pot fi doar o femeie de schimb, nu îmi doresc aşa ceva şi am învăţat că viaţa e doar un bumerang: ce oferi aia primeşti. Nu voi fi amantă pentru că nu sunt egoistă, mă gândesc şi la alţii, plus că urăsc minciuna.
    Sunt o femeie corectă şi de aceea aleg să nu fiu amanta nimănui, fie el chiar şi cel mai frumos bărbat de pe pământ, cel mai bogat sau cel mai ştiu eu cum. Nu mă bag în astfel de jocuri murdare. Mă respect pe mine ca femeie.
    Niciodată nu am înțeles: cât de mult poți să nu te respecți, ca să fii amantă. Iar fanteziile sunt realitatea unei amante. Cel mai mare mit în care crede – el nu doarme cu soția sau cu iubita.
Chiar crezi că partenerul tău de câteva ore îți spune adevărul? Te rooog.
    Sunt convinsă că sexul în familie sau într-o relaţie de durată mereu există. Fie și pentru 5minute și cu lumina stinsă. El este, pentru că e la nivel de instinct. El face dragoste cu soția sau partenera și încă o face regulat. Şi eu? Pur și simplu de fiecare dată aş mânca resturile care au rămas de la masa soției (partenerei)? Cum aş putea să iubesc ceva second-hand?
    Apoi, să cred că el va pleca de lângă soție (parteneră). Sigur, va pleca, doar în imaginaţia mea ;). Sunt o femeie rațională şi nu vreau să mă liniștesc singură cu aceste gânduri prostești.
    Iubirea nu se fură, iubirea se respectă, se apreciază, se admiră, iubirea furată nu este de durată, mă voi trezi într-o bună zi şi voi constata că şi mie mi-ar face cineva acelaşi lucru, în iubire nu există victime de aceea nu vreau să contribui la apariţia lor, iar dacă aş avea tupeul să fac victime, cu siguranţă voi avea de suferit mai devreme sau mai tarziu.
Cea mai rezistentă şi fascinantă floare a iubirii, după părerea mea, este cea care are petalele intacte, crescută şi îngrijită de două persoane care se iubesc reciproc. Cum aş putea să mă complac în rolul de roata de rezervă ? Iar dacă m-aş baga, sunt conştientă că ar trebui să suport consecinţele, care nu sunt plăcute niciodată…
    Îmi e greu să aud asta sau să o gândesc, dar tipul nu merită. Orice mi-ar fi spus sau spune despre situaţia lui cu acea femeie, dacă s-a implicat într-o altă relaţie înainte să-şi rezolve problemele cu ea, nu merită respectul meu. O minte pe ea, probabil mă minte şi pe mine şi, chiar dacă eu nu simt asta acum, consider că merit mai mult de atât. Plus că dacă şi-ar fi dorit ceva mai serios cu mine ar fi ales să îi spună celeilalte şi să fie sincer faţă de ea.
    Eu cred că bărbatul care se complace într-o relaţie extraconjugală este un mincinos, o persoană deja obişnuită să mintă şi să se ascundă de soţie (parteneră), de copii, de prieteni, dar multe amante preferă să nu observe asta. Ba chiar, uneori ideea de „cealaltă femeie” nu se referă la o singură femeie, ci poate să însemne că are relaţii şi cu alte persoane.
    Cu siguranţă este o alegere incredibil de dificilă, dar în astfel de situaţii consider că este cel mai indicat să pun capăt relaţiei oricât de mult m-ar durea şi aş suferi. Cea mai importantă relaţie pe care o voi avea vreodată ar trebui să fie, în primul rând, relaţia pe care o am cu mine, iar eu nu pot accepta să fiu amantă, mi-aş pierde respectul de sine, mi-aş încălca principiile.
    Voi lua această decizie cu convingerea că există un bărbat care va fi pregătit să-şi asume o relaţie sinceră, construită pe încredere, nu pe minciună. Un bărbat care să nu poată fi sedus de nimeni , deoarece ma iubeşte pe mine.

*L.G.