Acasă Evenimente Eveniment cu impact realizat de elevii clubului Impact de la Colegiul...

Eveniment cu impact realizat de elevii clubului Impact de la Colegiul Tehnic Ion D. Lăzărescu

329
0
DISTRIBUIȚI

Eveniment cu impact realizat de
elevii clubului Impact de la Colegiul Tehnic Ion D. Lăzărescu

Ca urmare a unui proiect gândit de membrii clubului Impact de la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” în orașul Cugir, la început de week-end, s-a desfășurat o activitate non-formală, dedicată întregii comunități.
Încă de la început, după cum au precizat organizatorii evenimentului, elevii s-au bucurat de un real sprijin, nu doar din partea mentorilor acestui club, sau din partea promotorilor proiectului, dar mai ales din partea comunității (agenți economici ce au sprijinit material manifestația, Casa de Cultură a orașului, consiliul local, ONG-uri) și a profesorilor unde se instruiesc acești adolescenți.
Cu un program artistic diversificat, la ora 17, activitatea a început prin amintirea centenarului într-un mod simbolic și inedit: o pâine de 100 de kg (sponsor fiind brutăria Lae Pecu, un brand al acestui oraș) a fost împărțită participanților în felii felurite.
Surprizele gastronomice au continuat cu tocana specifică acestei zone (fam. Lucan nu s-a dezmințit nici de astă dată, aducând produse proaspete și de calitate) apoi, în aplauzele participanților, cercul artistic al Casei de Cultură din Cugir a pregătit o piesă de teatru, elevi în costume populare au readus în atenția auditoriului diferite graiuri vorbite în țara noastră.
Un capitol aparte a fost expoziția de fotografii cu istoria vie a urbei noastre.
Muzica și dansul modern au însoțit întreaga activitate, tombola, jocurile non-formale, discuțiile libere, zâmbetele și voia bună fiind ingredientele unei activități reușite.
Toate aceste lucruri s-au petrecut în parcul orașului, loc în care trecătorii de diferite vârste au putut lua parte la activități libere, gândite de tineri ce au dorit să arate pentru o zi locuitorilor că educația primită în școală poate fi completată în mod fericit cu activitățile educative scoase în stradă. Totul pentru societatea unde tinerii aceștia trăiesc.
Impactul a fost unul pozitiv.