Acasă Bucati de suflet Despre Iubire si alte dezastre

Despre Iubire si alte dezastre

178
1
DISTRIBUIȚI

Despre iubire și alte dezastre

Toată viața noastră căutăm iubirea aceea mistuitoare, în care să trăim la maximum fiecare clipă alături de omul care ne completează perfect, cu care putem să îmbătrânim frumos și fericit, iubirea aceea care să-ți înalțe sufletul, pe care știi că te poți baza, în care ai încredere deplină să-ți pui inima în joc și să știi că
el o prețuiește și îngrijește mai bine decât ai putea s-o faci tu.
În goana aceasta spre extazul simțirilor avem senzația, în fiecare început de relație, că el este cel așteptat de-o viață. E frumos să te îndrăgostești, totul e perfect la început, chiar și tu crezi că ești omul perfect, pentru că iubirea, la fel ca dereglările psihice sau drogurile, are efect halucinogen asupra creierului.
Acum…cei norocoși se bucură de euforia aceasta mai mult, pentru noi restul există varianta de “datul cu fundul” în realitatea crudă mai repede decât ne-am fi așteptat. Se zice că oricât de frumos și inteligent e un om, mereu există acasă un altul deja sătul de el. Uneori îmi place să mă mint frumos că nu e așa, dar știm cu toții că specia umană nu-i făcută să fie monogamă și la un moment dat, fiecare își caută fericirea în alte chipuri de lut, iar tu rămâi “nemuritor și rece” în basmul din imaginația ta. Avea dreptate și Eminescu, nu suntem capabili să prețuim ceea ce este de neprețuit, ne complacem în condiția noastră umană și trăim jumătați de iubiri, jumătăți de fericiri și jumătăți de măsuri. Nu știu tu cum ești, dar eu m-am săturat de jumătate! Odată cu trecerea timpului și tot mai multă experiență de viață acumulată, ajungi să îți exprimi clar și tare așteptările și dorințele, iar cei care sunt capabili să le accepte rămân lângă tine, restul se pierd în negura amintirilor.
Cred că mă iubești în momentul în care eu sunt singura femeie din Universul acesta, pentru tine. Cred că mă iubești atunci când ai ochi și pofte doar pentru mine. Cred că mă iubești atunci când sunt primul om la care te gândești dimineața și ultimul la care te gândești seara, înainte să adormi, chiar dacă sunt deja în brațele tale. Cred că mă iubești atunci când mă vezi în cea mai proasta formă a mea și pentru tine, tot cea mai frumoasă sunt. Cred că mă iubești atunci când mă năpădesc toate temerile mele despre relații și-mi vine să fug în lumea mare, dar tu îmi oferi motiv să rămân în lumea noastră. Cred că mă iubești când mă întrebi cum mi-a fost ziua și îmi asculți răspunsul. Cred că mă iubești când îmi ceri părerea despre lucrurile care te nedumeresc. Cred că mă iubești atunci când ești dispus să faci orice sacrificiu pentru noi și fericirea noastră.
Da…abia atunci cred că mă iubești, pentru că faptele chiar vorbesc mai tare decât cuvintele și pentru că acesta este unicul mod în care eu știu să iubesc. Altul nu accept, indiferent de cine ești sau cât însemi pentru mine, la un moment dat. M-am ridicat de jos de prea multe ori, ca să mă sperie acum un eșec emoțional, nu mi-e frică de suferință, mă ajută în artă. Așa că ai două variante: ori rămâi în basm, ori te duci, cu viteza lumii, în lumea reală!

Happy f**king Valentine’s day!
sursa foto: google.ro

1 COMENTARIU

  1. “Cred că mă iubești în momentul în care eu sunt singura femeie din Universul acesta, pentru tine” :)))))))) asa ceva nu exista :))))))
    Deci iubirea tine la început daca ai fost singura femeie din univers pentru el….asta daca nu mai are o nevasta acasa sau vreo iubita ascunsă (atunci e clar ca nu esti singura femeie – deci nu te iubeste)

Comments are closed.