Acasă Stiati ca? Ce nu stiai despre inventatorul Tesla

Ce nu stiai despre inventatorul Tesla

290
0
DISTRIBUIȚI

Ce nu stiai despre inventatorul Tesla

Nikola Tesla, inventator nascut la data de 9 iulie 1856, in zona actuala a Croatiei, este de origine istro-romana. Tot ceea ce astazi pentru noi insumeaza tehnologie avansata isi are radacinile in studiile exceptionale si inventiile realizate de Nikola Tesla, multe dintre ele avand vechimea de peste un secol. Acest geniu al evolutiei este considerat ca fiind un pionier in domeniile roboticii, balisticii si stiintei calculatoarelor, fizicii nucleare si fizicii teoretice.

Tatal lui Tesla a fost preot, precum bunicul sau, iar mama sa a fost de asemenea fica de preot. Contrar mediului in care a crescut Tesla a ales sa se considere ateu.

In anul 1884 Tesla a deci sa se mute in New York. In timpul traversarii oceanului, acestuia i-au fost furati banii, biletele si bagajele cu care please, riscand sa fie aruncat peste bord deoarece personalul a considerat ca incearca sa calatoreasca gratuit cu vaporul.

Prima telecomanda a fost proiectata de Tesla, insa aceasta inventie a fost considerata la ora respectiva ca fiind una inutila. La fel s-a intamplat si cu inventia s-a sub numele de “telefonul fara fir”, idee care in timpurile noastre s-a concretizat in ceva indispensabil.

Tesla considera ca are nevoie de doar doua ore de somn pe noapte.

Inventatorul genial era obsedat de numarul 3. Tesla utiliza un numar de 18 servetele, numar divizibil cu 3, pentru a curata in fiecare seara camera si locul in care urma sa cineze.

Inginerul a realizat un turn inalt de 56 de metrii ce urma sa genereze electricitate. In urma calculelor realizate acesta ar fi putut asigura curent electric gratuit necesar intregii planele. Nu a reusit insa sa demonstreze acest fapt deoarece constructia a fost demolata de gurvern in anul 1917.

Tesla avea o afectiune ciudata care se manifesta prin perceperea unor fascicule de lumina puternica ce apareau periodic si pe care doar acesta le putea percepe. Asa zisele viziuni erau urmate de halucinatii ce se activau atunci cand se gandea la o anumita idee sau un anumit cuvant. In present aceste simtope sunt asociate mecanismului psihologic numite “Sinestezie”.

Tesla putea vizualiza orice inventie isi propunea sa realizeze. Avea capacitatea de a crea mental imaginea completa si detaliata a urmatorului obiect pe care dorea sa il construiasca. Inventatorul nu folosea schite pentru proiecte, totul era concepul in mintea sa.

Nikola sau Nicolae avea premonitii ale unor evenimente ce urmau sa se intample. Acest fenoment s-a manifestat inca din primii ani ai copilariei fiind recunoscut si de membrii familiei acestuia.

Desi a realizat peste 1000 de inventii si aproximativ 800 de patente inregistrate, Testa a murit singur si sarac intr-o camera de hotel din New York, mai exact camera 3327, in data de 7 ianuarie 1943, la varsta de 86 de ani.

Multumita studiilor realizare de Nikola Tesla, in anul 2008 a fost pus spre vanzare primul model de masina 100% electrica.
surfa foto: google.com
G.A.