Acasă Evenimente Ce facem cu medicamentele expirate?

Ce facem cu medicamentele expirate?

326
0
DISTRIBUIȚI

Ce facem cu medicamentele expirate?

   Pentru că suntem în perioada virozelor şi pentru că mulţi dintre noi avem acasă medicamente care au expirat sau pe care nu le mai folosim, astăzi vă vorbesc despre ce putem face cu deşeurile farmaceutice. Informaţiile pe care le am sunt obţinute în urma discuţiei cu managerul Farmaciei Farmex, Bogdan Petric.
   Medicamentele sunt produse chimice şi pot deveni nocive pentru mediu atunci când nu sunt gestionate corespunzător, ceea ce presupune că sunt aruncate la gunoi. Atunci când nu mai folosim medicamentele, acestea trebuie predate farmaciilor şi vor fi ulterior distruse prin incinerare. Conform legislaţiei în vigoare, farmaciile au obligaţia de a colecta deşeurile farmaceutice.
   Atunci când ne referim la deşeurile medicale vorbim atât de cele solide, dar şi cele lichide (siropuri, seruri, etc.) şi toate acestea ar trebui predate farmaciilor pentru a nu fi dăunătoare. La fel trebuie procedat şi cu seringiile şi/sau cu acele acestora.
   Trăim într-o lume în care poluarea devine un fenomen îngrijorător, deci e datoria noastră să le oferim celor care vin după noi, un mediu curat şi nepoluat!

Sursa foto:www.google.ro

Roxana Jibotean